Monday, October 10, 2011

Bratislava!!!





Jeiii....jõudsimegi Sandriga Hipul külas ära käia. Reis oli super! Aitäh Hipule ja Kasparile, kes viitsisid meile linna näitada.

Reis algas väikese äpardusega, sest Sander tegi vea, et lasi Kristal rongi aegu vaadata ja loomulikult suutsin ma valet aega vaadata. Rongijaam jõudes tuli välja, et meil on kolm tundi järgmise rongini. Otsustasime, et tuleb tutvuda kohalike kohvikutega ja vaadata, mis elu elavad Budapesti kõrvaltänavad.
Esimene peatus: kohvik+ cafe latte+ Sander sai endale uue sõbra :D+ tema youtube'i video lingi (Sander sai tuttavaks sealse barman-iga, kes oma sõrme peal kandikut keerutas)
Teine peatus: Burger king( Kõik rämpstoidu kohad tuleb ära proovida, sest Eestis on ainult McDonalds)
Kolmas peatus: avastasime rongijaama ning tegime turisti pilte
Õnneks siis saigi kolm tundi läbi ja meie sõit võis alata ;) Rongi jõudes olime nii õnnelikud, et lõpuks olemigi soojas rongis ning Slovakkia paistab.
Bratislavasse jõudes pidime kohtuma meie KOHALIKU Hipuga, kes saatis meile sõnumiga väljaku nime, kus pidime kokku saama. Sinna jõudes, aga ei leidnud teda, vaid hoopis saime tuttavaks Kaspariga, kes pidi ka Hipuga samas kohas kokku saama. Tegelikult tuli välja, et Hip tunneb oma KODULINNA nii hästi, et ootas meid vales kohas :D
Kuna peale pikka reisi oli meil kõhud tühjad, siis hakkasime otsima söögikohta, mis oleks lahti kell kaheksa õhtul (Budapestis on iga teine maja tänaval söögikoht, aga Bratislavas see nii ei olnud). Lõpuks leidsime peaaegu ainukese koha, mis oli lahti reede õhtul ja seal sai normaalselt süüa. Sõime oma supid ära ( mis oli väikesed ja kallid võrreldes Budapestiga ) Peale seda läksime tänava ääres olevasse pizzakohta ja maitsesime sealset pizzat.
Peale seda nautisime veel õhtust BARtislavat :)


Lõpuks võtsime bussi ja läksime Hipu villasse ehk ühikasse. Olen kade Hipu peale, sest sealne ühikate campus on meeletult suur ja väga kihvt. Kokku oli seal äkki 5-8 suurt üheksakordset maja, mis kõik olid ühikad ja selle ümber olid söögikohad, baarid, klubid ja poed.
Hommikul käisime maitsmas Hipu homemade sööki koolisööklas, mis oli väga maitsev:)
Peale seda läksime jalutama mööda ühikate juures olevat teed ja üks hetk, kui tegime pilte legomajadest, siis Sander nägi midagi metsas liikuvat. Seal metsas tutvusime me õige KOHALIKUGA. Mehega, kes elas kanalisatsiooniaugus ja neil käis seal all isegi pidu.
Peale värskendavat jalutuskäiku hakkas meil nii külm, et läksime ühikate juures olevasse söögikohta, kus pidi Hipu arvates MAAILMA PARIM õlu olema, mis koosnest kahest kihist (See oli õli tõesti hea) Kui võrrelda Budapesti ja Bratislava õlu hindasi, siis Bratislavas oli õlu umbes 1,5-2,5 € ja meil siin on õlu umbes 0,8-1,2€ nii, et Budapest on ikka palju odavam. Ei kujuta enam ettegi, et peaks kunagi Eestisse tulema ja hakkama ostma klubist õlut, mis maksab umbes 2,5-4 €.
Peale seda läksime veel linna peale. Sander turnis linna keskväljakul oleva purskkaevu peal ja tahtis näha, milline sealne politsei on. Kaspar põgenes paparazzide eest (vaene poiss ei saanud aru, et see kivist oli :D). Meie reis lõppes linnas piknikuga, mis toimus endise välikohviku telgis, kus sõime poest ostetud mustaleiba juustuga ning nautisime "sooja ilma". See reis oli väga meeldejääv ning seikluste rohke. AITÄH!!! Kõigile, kes selle nii ägedaks tegid













3 comments:

Haifisch said...

Ma ei olnud valel väljakul...teie olite :D:D

Aga väga vinge oli, aitäh Teile ka, muskad :)

Evelin said...

Ära siis mulle küll külla tule, nelja euri eest ei saa siin mingit õlut :)

Vahva on su elust lugeda!

Krista said...

Nelja euro eest saad sa siin kaks õhtut korraliku pidu panna ;) Nii, et tule külla!!!